MENU

Da far var dreng…

Det seneste halvandet år har stået i oprydningens og hustømningernes tegn. Både min mor og min svigermor kom på plejehjem - og deres boliger skulle tømmes og sælges. Det var umuligt for os at tage stilling til de mange ting, papirer, fotos, breve og ejendele på én gang, så vi tog en hel del med hjem i kasser og poser for at gennemgå det senere.

Det er en langsommelig proces, skal jeg hilse og sige. Man falder i staver, mens man sorterer i kassen med papirer, og man giver sig til at læse i ens forældres eller bedsteforældres breve, der er skrevet med en smuk, smuk håndskrift.......Og pludselig befinder man sig i en anden tid, en anden verden...

Man finder postkort, som man selv har skrevet, når man var på ferie som barn. De er blevet omhyggeligt gemt - og man tænker tilbage på lige præcis dén skønne sommerferietur. Vi fandt også den sjove liste, som er overskriftsbillede til dette blogindlæg. Den er skrevet af min mand som 8-9-årig. Han husker med stor glæde tilbage på sin barndoms sorgløse ferier hos mormor og morfar på Holsted Mølle, hvor han sammen med sin storebror fiskede og sejlede på mølledammen og Holsted Å fra morgen til aften. Ubekymret...

Her kommer listen:

Liste over vad vi skal lave i morgen

  1. I morgen tidlig skal vi fiske
  2. Senere på dagen skal vi segle og fiske
  3. Fks bækørred og regnbueørred
  4. Så spiser vi morgenmad
  5. Så fisker vi igen
  6. Segler og fisker
  7. Så tegner vi måske, ellers fisker vi igen end til vi skal spise frokost
  8. Så spiser vi frokost
  9. Så fisker vi igen - og segler
  10. Så spiser vi til middag

Det var en skøn tid, da to-do-listerne kun indholdt yndlingsbeskæftigelserne, og nogle andre, voksne, sørgede for måltiderne, ikke sandt?

Listen satte gang i en masse minder og tanker, som min mand har fortalt til sine børn, og den vil være en oplagt illustration til en beretning om hans barndom. Måske har du også kasser med den slags minder? Hvis du har, kan de være en stor hjælp til at få skrevet nogle erindringsglimt ned. Det - og mange andre fif - fortæller jeg meget mere om på min Skriv-Et-liv-Worksho, hvor højst 12 deltagere får personlig hjælp og sparring på netop deres livshistorieprojekt.

Du kan læse mere om workshoppen lige hér.

 

Handelsbetingelser | Cookie- og privatlivspolitik