MENU

Du kan skrive dig ud af din sorg eller smerte…

Hvis du læste mit forrige nyhedsbrev, så ved du allerede, at en af de 10 mest almindelige grunde til at skrive sin livshistorie er "at skrive sig ud af en sorg eller en smerte".

Gennem årene har jeg fået mange henvendelser fra mennesker, der har oplevet noget svært, som de ikke helt kan få afsluttet.

  • Der er kvinden, der har mistet sin elskede til en kræftsygdom og har måttet klare børn, job, økonomi, forældre alene. Så der har ikke været overskud til at bearbejde den sorg og smerte, hun føler indeni. Først nu, efter fire år, er hun klar til det.
  • Der er manden, der efter 30 år stadig ikke har sluttet fred med, at hans dengang 11 måneder gamle søn blev dybt hjerneskadet af feberkramper på grund af lægesjusk - i dag er sønnen stadig som en 11 måneder gammel baby - men i en voksen mands krop... Faderens smerte er intakt og han  ønsker som en form for terapi at fortælle om, hvordan hele familiens liv slog en kolbøtte den dag, det skete.
  • Der er kvinden, der om morgenen kører på arbejde. Hendes mand har en svær depression, men er i medicinsk behandling. Han virker glad og i bedring, men da hun kommer hjem fra jobbet, finder hun ham død. Han har taget sit eget liv. Hvordan finder hun styrken til at fortælle deres tiårige datter sandheden om dét?
  • Der er kvinden, der fandt sit livs kærlighed, som hun nu har levet sammen med i over 25 år. Men manden ændrer langsomt personlighed og bliver mere og mere urimelig, krævende og har desuden stærke smerter. Lægerne finder ingen årsag og tror, han er hypokonder, stresset og depressiv. I sidste øjeblik - og efter fire års helvede - bliver han opereret for en stor blodsamling i hjernen, som var årsagen til hans symptomer. Men hans hjerne har taget varig skade - og kvinden kan ikke længere kende sin mand. Efter to år vælger hun som 58-årig at blive skilt fra ham for ikke selv at gå ned.

-Hvordan kommer de dog igennem det?, spørger jeg mig selv, når jeg første gang hører deres historie.

Hvordan finder de styrken og modet til at leve videre?
Hvordan undgår de, at sorgen, vreden, fortvivlelsen og selvmedlidenheden tager over?
Det er jo netop svarene på disse spørgsmål, der gør det så uendeligt interessant at læse såkaldt "almindelige menneskers" historier.

For vi identificerer os jo med andre. Vi er glade for, at det ikke er os, der har oplevet noget, der er SÅ frygteligt - og vi er samtidigt nysgerrige: Hvordan i alverden tacklede de noget, der er SÅ svært?
Samtidig giver det os et håb: Når andre kan finde styrken i sig selv og klare noget, der er SÅ hårdt, så kan jeg måske også, tænker vi måske.
Bærer du også på noget svært, som du har lyst til at skrive om?

Det behøver ikke være noget, du vil udgive som en bog. Det kan være, at du bare vil skrive til din egen skrivebordsskuffe - eller det kan være et skrift eller et hæfte, du gerne vil dele med din nærmeste familie.
Kun én af ovenstående fire livshistorier er blevet udgivet - de andre er KUN skrevet til brug i den nærmeste familie og vennekreds.
Har du brug for hjælp til at komme i gang med at skrive?
Så læs mere om min Skriv-Et-Liv-Workshop - lige hér.

 

P.S.: Flere har spurgt, om jeg også vil afholde Skriv-Et-Liv-Workshoppen, så de kan kombinere det med et sommerhusophold ved Vesterhavet.
Er du interesseret i dette, så send mig en mail med datoforslag på hello@jettesolvig.dk

Handelsbetingelser | Cookie- og privatlivspolitik