MENU

Du skal mØde Chloe…

Chloe er 42 år, bor i Storkøbenhavn og underviser i dans og pilates - desuden arbejder hun som personlig træner hos Frida Hallquist Studio på Frederiksberg. Hun har taget uddannelser i moderne dans og ballet i London og New York - og hun er også uddannet psykoterapeut. Du kan se hende og jeg på fotoet...

Hvad tænker du mon om Chloe nu? Måske tænker du, at hun er opvokset i en kernefamilie, hvor børnene gik til dans og der var ro, regelmæssighed og styr på tingene? Ligesom dig selv måske? Intet kunne være mere forkert.

Da Chloe var ti år, begyndte hun i smug at drikke alkohol fra sin mors skab og røg cigaretter. Moren havde opgivet at styre Chloe, ligesom hun selv var blevet opgivet af sin mor - og nu prøvede Chloe at få sin mors kærlighed og opmærksomhed ved at skeje ud. Hun drak også for at dulme smerten, sorgen og raseriet indeni. Hun søgte grænser, hun ville ses - og de sociale myndigheder blev indblandet. Chloe kom på børnehjem og børnehotel m.m., men hun stak af og levede på gaden. Og hun begyndte at ryge hash.

Som 12-årig stod hun for første gang på Halmtorvet sammen med en mere erfaren "veninde" for at skaffe penge til heroin. Heroinen dulmede så dejligt, så kunne hun svømme væk og føle lykke - og hun skulle fandme vise moren og hele verden, at hun havde styr på "karrieren" som narkoprostitueret på Vesterbro.

Som 24-årig er Chloe for gammel og slidt til at trække mere. Hun har ikke flere årer at stikke sig i, og hun ved, at hun skal ud af miljøet nu. Ellers dør hun af sit misbrug. På kommunen afviser de hende: Du er for gammel, du har allerede 22 afvænningsforsøg bag dig, så vil vil hellere bruge pengene på nogle yngre misbrugere...

"Reden" bliver hendes redning. Chloe bor på det tidspunkt på Vesterbros offentlige toilet og om aftenen står hun i kø foran "Reden" for at få en seng at sove i for natten. På "Reden" fortæller hun om afslaget fra kommunen - og heldigvis har de kendskab til et nyt, gratis afvænningsprojekt, som Chloe kan komme i betragtning til.

Det blev starten på Chloes rejse tilbage til et liv, som hun elsker, og hvor hun selv bestemmer. Det er 18 år siden i år, og Chloe er i gang med at skrive en bog om sit livs utrolige hændelser. Bogen er IKKE en traditionel fortælling om en kvinde, der slap ud af et misbrug. Der er flere lag i fortællingen, som kan inspirere andre og give håb, hvis de ønsker at ændre deres liv. Chloe er det levende bevis på, at det ER muligt at ændre sit liv. For som hun siger: Du er ikke det, der er blevet gjort imod dig - din historie definerer dig ikke som menneske.

Den bog vil jeg gerne udgive for hende. MEN: Da Chloe er meget ordblind, har hun brug for en redaktør, som kan hjælpe hende med strukturen i bogen og som til sidst kan rette og skrive hele teksten igennem. Den udgift har hverken Chloe eller jeg råd til at finansiere.

Vil du hjælpe Chloe? Så forudbestil bogen, som koster 249,- kroner og støt samtidig "Redens" arbejde med udsatte kvinder. Vi donerer nemlig 20 kroner pr. solgt bog til "Reden". Vi har lavet en video om projektet, som du finder hér. 

Du forudbestiller bogen lige hér.

Handelsbetingelser | Cookie- og privatlivspolitik