MENU

Kun døde fisk flyder med strømmen…

For snart fire år siden blev jeg kontaktet af Tanni Thuesen fra Esbjerg. Hendes far, Harald, var lige fyldt 75år og havde samtidig fået konstateret en alvorlig sygdom.

Det fik Tanni til at indse, at hun ikke havde sin far altid. Hun bad mig skrive hans livshistorie.

Det ville jeg gerne, og det blev en spændende proces. Harald var god til at fortælle, han huskede masser af detaljer, og hans store sociale engagement gennemsyrede alt.

-Kun døde fisk flyder med strømmen, sagde Harald tit. Selv flød han absolut ikke med strømmen. Han havde sine meningers mod og hadede at gøre som alle andre.

Selv om Harald i løbet af vores samarbejde blev mere og mere mærket af sin sygdom, mistede han ikke lysten til at fortælle.  I august 2009 var vi færdige, og Tanni kunne sammen med sin far vælge de fotos, der skulle med, inden hun fik livshistorien trykt som en bog til brug i familien.

Inden den var klar, blev Harald desværre så dårlig, at han måtte indlægges. Han døde den 29. september 2009, men inden da nåede han heldigvis at se sin bog færdigtrykt.

-Det er dejligt, at jeg stadig har noget af min far. Når jeg sidder med bogen, kan jeg høre ham fortælle, og det er jeg taknemmelig for. Bogen hér er ikke bare familien Thuesens historie, den er samtidig et stykke kulturhistorie. Den har givet mig en større forståelse for min far, og jeg føler en stor ydmyghed, når jeg hører om hans opvækst, siger Tanni Thuesen.

 

 

P.S.: Titlen på Haralds bog blev i øvrigt: Kun døde fisk flyder med strømmen…

Handelsbetingelser | Cookie- og privatlivspolitik