MENU

Talentfulde generationer – eller: Fascinationen af farmor

Hvad gør man som kvinde i 1911, når man efter kun syv års ægteskab og med tre små børn mister sin elskede mand, der pludseligt dør efter at være blevet sparket i maven af en hest? Tager man imod et tilbud om et fornuftsægteskab med den nye forpagter på gården og lader sig forsørge? Eller prøver man at klare sig selv?

Kvinden i den fortvivlende situation var Carsten Bitsch Jørgensens farmor, Marie Jørgensen.
I mange år var Carsten, der i dag er pensioneret skoleinspektør, dybt fascineret af sin farmors skæbne og hendes evne til at tackle livets udfordringer. Atypisk for den tids kvinder valgte hun at prøve at klare sig selv, hun havde ikke lyst til et nyt ægteskab, der ikke var baseret på kærlighed. Hun blev selvstændig erhvervsdrivende, nemlig købmand i den lille landsby Skelby og fik stor succes.

Da Carsten fik tid til det, satte han sig for at finde ud af noget mere om denne dygtige og vedholdende kvinde - og han begyndte at skrive om hende.

-Det udviklede sig, og jeg skrev også om mine forældres liv og baggrund. Via fortællingen om dem, kom jeg til at studere min morfars baggrund som efterkommer af kartoffeltyskerne, fortæller Carsten Bitsch Jørgensen.

-Det gik op for mig, hvordan alle mine fire hovedpersoner til fulde udnyttede deres talenter, og det kan kun være stof til eftertanke for vor tids generationer. At skrive denne bog har været en fantastisk rejse, som har bragt mig viden om og som er kommet til at betyde meget for mig, siger forfatteren.

Talentfulde generationer
Carsten Bitsch Jørgensens bog har fået titlen "Talentfulde generationer", den er på 108 sider - og den er netop udkommet på mit forlag VITA. Du kan læse mere om bogen lige hér.

 

Handelsbetingelser | Cookie- og privatlivspolitik