MENU

TIP: Derfor skal du lave en mindeboks…

Måske tænker du nu: Hvad i alverden ER en mindeboks?
Eller: Det skal Jette ikke bestemme, om jeg skal!
En mindeboks kan være en rigtig god og smuk idé, synes jeg. Og nej, jeg skal ikke bestemme, om du skal lave én.Men jeg vil gerne forklare dig, hvorfor jeg synes, at en mindeboks kan gøre gavn og give mening:Fornylig døde en ung mor fra sin mand og deres tre små børn. Det var forfærdeligt og meningsløst, at det skulle ske - og det yngste barn vil kun svagt kunne huske sin mor, når han bliver stor.Derfor bad faderen om, at familie, venner, kolleger, naboer og bekendte ville give et lille bidrag til en mindeboks om hans kone og børnenes mor. Lad os kalde hende Karin.

Behøver jeg fortælle, at bidragene strømmede ind?
I mindeboksen, som er en smuk papæske, ligger nu (blandt andet): Tegninger, fotos, breve, digte, en strandsten, smykker, en tørret buket, en salmebog samt små fortællinger om oplevelser med Karin, der fortæller, hvilken person hun var.
Når Karins børn bliver større, kan de få et indblik i, hvad deres mor betød for andre, og hvem hun var, når de kigger i mindeboksen...
Det, synes jeg, er utroligt smukt - og helt uvurderligt.

Husk at tænde et lys i mørket
I 2011 skrev Eva Bundgaard Andersen bogen "Husk at tænde et lys i mørket" som et minde til hendes tre børn om deres far - og Evas mand - Hans, der døde i 2007.
Bogen er faktisk også en slags mindeboks, for Eva ønsker, at den skal fortælle børnene om hendes og Hans' liv før og under hans sygdom - og forklare, hvordan Eva kom videre efter Hans' død. Bogen udkom i 2011 og genoptrykt i 2014.

Læs mere om bogen lige hér. 
Handelsbetingelser | Cookie- og privatlivspolitik