MENU

Udnyt dine sekunder…

Toms datter hjalp ham med at skrive om sit liv

I sensommeren var jeg så heldig at få lov til at give sparring og feedback på Toms livshistorie, som hans datter Anita har hjulpet ham med at skrive. På det tidspunkt var det "kun" en tekst i et worddokument.

Men det var en struktureret, grundig og meget interessant tekst om Tom og hans liv - og det var en fornøjelse både at læse den og komme med tips og gode råd til forbedringer.

I begyndelsen af december fik jeg en mail fra Anita:

Kære Jette,

Det glæder mig at kunne skrive og fortælle dig, at vi er nået i mål med bogen. Den er blevet trykt, og vi har lige modtaget den! Tusind tak for din hjælp. Det gav energi og pludselig, før vi fik set os om, sendte vi den til tryk.

Mange hilsner fra Tom og Anita 

Bogen fik titlen: "Udnyt dine sekunder" - og sådan hér lyder Anitas indledning:

"Vil du hjælpe mig med at skrive min livshistorie?", spørger min far.

Min far og jeg har tit talt om, at man skal huske at spørge, mens tid er, for pludselig en dag er det for sent.

Man sidder tilbage med ubesvarede spørgsmål, og den ene person, der kendte svaret, er her ikke mere. At være med til at skrive min fars livshistorie er jo det samme som at vide, at en dag vil der også være spørgsmål, som han ikke kan besvare.

Men netop denne frygt, som mange af os har, men som er den mest naturlige del af livet, er blevet bearbejdet gennem tilblivelsen af denne bog.

Der er blevet spurgt, og der er blevet fortalt. Og selv om det at nedfælde historierne til børn, børnebørn og fremtidige efterkommere til tider har været skræmmende og overvældende, så har det også sine smukke sider.

Dette er min fars historie. Den viser noget om en bestemt tid. En tid, hvor man kørte i sporvogn, skolegården var opdelt i drenge og piger, man kunne købe slik for en femøre, i skolen skrev han med blæk, Walt Disney levede og mennesket landede på månen, Berlinmuren faldt og World Trade Center styrtede sammen.

Han har været vidne til mange store, historiske hændelser. Fra kun at have set enkelte steder i Europa har han rejst til fjerne dele af verden sammen med min mor i sporene på historiens store fortællinger.

Han har i 36 år levet af at redde andre menneskers liv. Han har nu musik til løbeturen ved hjælp af en Ipod Touch og læser nyhederne på Ipad. Han skriver alt ned i dagbøger - og nu er historien samlet i en bog.

Tillykke far. Her er historien om dit liv.

På bagsiden af bogen skriver Tom:

Jorden er cirka 4,6 milliarder år. Hvis man ser på de 4,6 milliarder år som 24 timer, svarer et menneskeliv til fem titusindedele af et sekund. Dette er historien om mine indtil videre 33 millioner sekunder.

Da jeg mistede mine forældre som voksen, opdagede jeg værdien af at spørge, mens tid er. Pludselig manglede den ene person, der kendte svaret. Derfor besluttede jeg, at jeg ville skrive en bog om mit liv, så mine børn og børnebørn kan læse historien om mine sekunder.

Er det nu, DU vil i gang med at skrive om DINE sekunder?

Hvis du ligesom Anita og Tom vil skrive livshistorie, så er jeg klar til at hjælpe dig videre.

Den 18. januar 2016 afholder jeg igen min populære Skriv-Et-Liv-Workshop på Stadil Gl. Mejeri for højst 6 deltagere.

Skal en af pladserne være din?

Det bliver fem intense arbejdstimer, hvor du arbejder på at blive klar til din skriveproces - vi holder en times frokostpause.

Gennem hele dagen er der vand, kaffe, te og snacks, du får lækker frokost - og om eftermiddagen et dejligt stykke hjemmebage kage.

Du kan deltage på workshoppen, uanset om du allerede er i gang med at skrive eller blot ønsker at blive klædt på til at komme i gang.

Du kan sikre dig din plads - eller læse mere om workshoppen lige hér.

Jeg håber, at vi ses!

 

P.S.: Har du ikke mulighed for at deltage den 18. januar 2016, så afholder jeg også Skriv-Et-Liv-Workshoppen mandag den 22. februar samt onsdag den 16. marts for højst 6 deltagere. Grib din plads hér. 

Der er ikke planlagt flere workshops i 2016.

P.P.S.: Har du spørgsmål til workshoppen, til transport til-og-fra Stadil, overnatningsmuligheder eller andet, så skriv fluks til mig.

Handelsbetingelser | Cookie- og privatlivspolitik